donderdag 26 april 2012

Voetstappen in het zand....

Voor mijn jaarboek heb ik deze keer het gedicht: "voetstappen in het zand" genomen om te scrappen...Afgelopen week zat ik niet zo lekker in mijn vel...het hoe en waarom is niet zo belangrijk, maar ik ben toen naar het strand geweest en toen ik daar liep, kwam dit gedicht bij me boven en besloot terplekke dat ik daar een scrap over wilde maken...ik had mijn fototoestel bij me, maar de batterijen waren bijna leeg...gelukkig heb ik nog wel wat foto's kunnen maken o.a. van mijn voetstappen in het zand...Gisteren heb ik deze scrap gemaakt met ook een foto met het gedicht...Deze foto heb ik van internet geplukt...Ik heb deze scrap gemaakt voor mezelf om mezelf steeds weer te herinneren dat God mij en iedereen altijd wil dragen op momenten dat je dat nodig hebt en daar gaat heel veel troost vanuit....vandaar ook het woord "troost" in de titel.... Het gedicht gaat als volgt: Ik droomde eens en zie ik liep aan 't strand bij lage tij. Ik liep daar niet alleen, want ook de Heer liep aan mijn zij. We liepen samen het leven door en lieten in het zand een spoor van stappen, twee aan twee: De Heer liep aan mijn hand. Ik stopte en keek achter mij en zag mijn levensloop In tijden van geluk en vreugd van diepe smart en hoop. Maar als ik goed het spoor bekeek zag ik, langs heel de baan daar waar het juist het moeilijkst was, maar één paar stappen staan. Ik zei toen: "Heer, waarom dan toch? Juist toen ik U zo nodig had, juist toen ik zelf geen uitkomst zag op het zwaarste deel van het pad?" De Heer keek toen vol liefde mij aan en antwoordde op mijn vragen: "Mijn lieve kind, toen 't moeilijk was, toen heb Ik je gedragen.
Liefs, Marjoleine

6 opmerkingen:

Priskilla zei

Hoi Marjoleine,

Ondanks dat ik zelf niet in god geloof, vind ik het een heel mooi gedicht. Heel erg mooi gedaan!

Groetjes, Priskilla

marion zei

ohhh wat mooi !! liefs, Marion

Margreet zei

Wat prachtig Marjoleine.
Heel toepasselijk het mooie gedicht en jou voetstappen in het zand.
Groetjes Margreet

Plony zei

Ik wordt er stil van Marjoleine,heel mooi. ik zag dat je volger bij mij was geworden en ik ga mij ook hier bij jou aansluiten. een heel fijn weekend en lieve groetjes van Plony.

Riet zei

Wat schitterend gemaakt Marjoleine.
Heel mooi dat gedicht meis.

Liefs Riet.

Jetty zei

Lieve Marjoleine, dit heeft mij ook zeer geraakt, dankbaar dat je de troost hebt kunnen ontvangen - ervaren bij onze Trooster, liefs Jetty xxx